Седмицата на четенето започна и в ПГ по механоелектротехника с посещение на РБ „Христо Смирненски” – Плевен

Традиционно и не съвсем започна седмицата на четенето в ПГ по механоелектротехника – Плевен. Традиционното е, че продължава дългогодишното ни партньорство с РБ „Христо Смирненски”, а новото – че на инициативата ни се отзоваха ученици от новите класове в училището, които не са имали възможност до сега да ползват услугите на библиотеката.
В хода на презентацията, представена в уютната атмосфера на модерната читалня, учениците, надяваме се и бъдещи читатели, се запознаха с услугите, които предлага една съвременна библиотека, а именно: изцяло електронно обслужване, функционална и удобна връзка с читателите, „прозорец” към най-големите световноизвестни библиотеки и техните фондове, възможност за посещение на кинолектории, участие в конкурси и др.
За специални посетители, каквито за служителите на РБ „Христо Смирненски” са учениците от ПГМЕТ, беше подредена малка изложба на редки и миниатюрни издания. Младите хора имаха щастливия шанс да се докоснат до копие на Манасиевата хроника, Тефтерчето на Левски и други редки издания.
През годините ученици от ПГМЕТ са участвали и са печелили награди от конкурси, организирани от регионалната библиотека. В началото на тази учебна година Аксения Андреева от 10-б клас получи поощрителна награда за есе по повод годишнина от рождението на Христо Смирненски.
Седмицата на четенето продължава в ПГМЕТ с ,,маратон на четенето”.