Среща с Веселин Орешков и представяне на книгата му „Накъде вървим и какво да правим“

На 11.12.2018 г. от 16.30ч. в галерия „Светлин Русев“ учениците от ПГМЕТ – Плевен организират среща с Веселин Орешков и представяне на книгата му „Накъде вървим и какво да правим“. За трети пореден път авторът ще бъде сред нашите ученици. Преди обяд ще се срещне с младежката аудитория и преподавателите в часа на класа.
Срещата е отворена за обществеността.

Кой е Веселин Орешков?
„Много е трудно да се представи в цялата многоизмерност един учител, мъдрец, мислител, философ, мечтател, събеседник, приятел, автор на книги и множество статии и публикации, един ЧОВЕК, с главни букви … Все пак се наемаме с тази задача, за да събудим не просто интерес у вас към неговата Личност, а за да ви провокираме да си подготвите най-трудните въпроси към него.
И повярвайте със сигурност ще получите мъдър отговор и съвет, но е добре и мъдро да го приложите, защото „Мъдрият забогатява, а не обеднява, като дава на другите – всички сме Едно” – казва Веселин Орешков.“ /цитат от един от най-големите Здравословни форуми в България/

Веселин Орешков е роден в Троян. По образование е агроном, а по призвание учител и лечител, автор е на книгите. Автор е и на много статии и научни публикации. Целият му съзнателен живот е минал като интродуктор и една от големите му мечти е да въведе във флората на България растения от други флористични райони на Земята, за да се увеличи благоденствието на всички ни, в райското кътче – България.
В голяма степен това вече е факт, защото растения като планински лимон /Chaenomeles mauley/, арония, актинидия, шизандра, левзея, персимон вече присъстват в не една българска градина и със своите уникални цветове, плодове и лечебни свойства, допълват красивите пролетни пейзажи и трапезата ни. Именно той преди около половин век въвежда вече всеизвестната с лечебните си и хранителни качества (присъства в менюто на космонавтите в космоса) арония.
Веселин Орешков, или Чичо Веско, както мнозина го наричат, е човек с невероятно търпение, непоколебима вяра и силна интуиция. Той непрестанно се среща и съветва хора от цялата страна и не само от страната. Изнася лекции и беседи за истинските неща в живота. Чрез личния си пример, в изключително съответствие между думи и постъпки, той увлича и млади и по-възрастни. /http://planinski.com/veselin-oreshkov//