Победители в Националното състезание по енергетика „Стани стипендиант на ЧЕЗ“ са ученици от ПГМЕТ

Заключителният финален кръг на Националното състезание по енергетика „Стани стипендиант на ЧЕЗ“ се проведе на 29 март 2019 г. в Професионална гимназия по механоелектротехника – гр. Плевен.

Ние, домакините на събитието, сме традиционни участници в конкурса и за поредна година заемаме челно място. За първи път в историята на състезанието в нелеката надпревара взе участие дама – членове на нашия отбор бяха Деница Минчева и Кристофър Кръстев, ученици в 12а клас, специалност „Електрообзавеждане на производството“. Представянето им беше блестящо и учениците от Професионалната гимназия по механоелектротехника в гр. Плевен бяха класирани на първо място. Второ място заеха представителите на Професионалната гимназия по механоелектротехника в гр. Пирдоп, а трето – възпитаниците на Професионалната гимназия по техника и електротехника „Христо Ботев“ в гр. Монтана.

Всички 12 участници във финалния кръг на конкурса получиха грамоти от Министерството на образованието и науката и сертификати за участие от „ЧЕЗ България“ ЕАД. Победителите получиха стипендии за учебната 2018/2019 година и възможност за продължаване на образованието във водещи ВУЗ-ове в гр. София с оценката от изпита в състезанието.

Благодарим на нашите ученици за достойното представяне! Благодарим на ръководството и преподавателите по специални предмети, които със своите енергия, ентусиазъм, знания и много труд организираха мероприятието и подготвиха отбора за участие!

Победителите в конкурса „Стани стипендиант на ЧЕЗ“ Деница Минчева и Кристофър Кръстев: Ще следваме в Техническия университет в София и продължаваме с електротехниката

ЧЕЗ даде 6 стипендии на най-успешните ученици от професионалните гимназии в Западна България

Награждаване на финалистите в състезанието „Стани стипендиант на ЧЕЗ“ за ученици – пресклуб на БТА – Плевен

ЧЕЗ даде стипендии на най-успешните ученици от професионални гимназии в Западна България