23.04.2019 г._Ден на отворените врати в ПГМЕТ – издание 2

На 23 април 2019 година ПГ по механоелектротехника – гр. Плевен отново отвори врати за седмокласниците, на които им предстои явяване на Национално външно оценяване по БЕЛ и математика, а също така избор на учебно заведение, в което ще продължат своето образование.
Гости ни бяха деца от плевенски основни училища. Учениците от гимназията ни бяха подготвили две работни зали – „Работилница „Компютърът и Аз“ и „Работилница „Светлина“. В тях показаха нагледно практически умения, които са придобили в часовете по теория и практика за специалностите „Компютърна техника и технология“ и „Електрообзавеждане на производството“.
Голямата изненада беше възможността малките ни приятели да пробват своята сръчност и под вещото наблюдение и помощ на по-големите да се опитат да изпълнят малки електронни схеми и да свържат части от електрически вериги върху макетни заготовки на добре познатите им битови звънчеви и осветителни инсталации.
Работата кипеше оживено, весело и с интерес. А най-важното е, че схемите проработиха: цветните светлини заиграха, звънците зазвъняха и лампите светнаха. Част от изпълнените модели децата взеха за спомен.
Срещата завърши с още една малка, но приятна сладка изненада – гостите и домакините получиха по един рекламен шоколад, чиято опаковка представя специалностите, по които предлагаме прием за новата учебна 2019/2020 година.
Благодарим на ръководството, колегите и нашите възпитаници, с чиито желание, труд и усилия тази среща стана възможна!
На 7 май от 14.30 ч. ви каним на третото издание на Отворените врати. Заповядайте!

Галерия