04.05.2019 г._Пролетен уикенд в Трявна

На 4 май, събота, нашият колега Антон Георгиев представи своята трета изложба на дървопластика в Галерия „Казаков“ в гр. Трявна. Антон е бивш възпитаник на НГПИ „Тревненска школа“ и Художествената академия – гр. София. Сред гостите на тази изложба бяха професор Роберт Цанев, преподавател в Художествената академия, и Орфий Миндов, директор на НГПИ „Тревненска школа“.

Кметът на Община Трявна, Дончо Захариев, поздрави гостите на изложбата и акцентира върху основната цел на „Дните на дърворезбата“, които се организират за трета поредна година в Трявна, а именно – поддържането на традициите в художествените занаяти живи и предаването на тези занаяти от поколение на поколение.

Този значим за колегата-творец ден решихме да споделим с него. Нашият малък, но сплотен колектив с много ентусиазъм организира пътуване до Трявна и присъства на откриването на изложбата. Директорът на ПГМЕТ – Плевен, инж. Цветелина Стойкова, поздрави Антон от името на целия колектив и поднесе кошница с цветя.

Основната цел на нашето пътуване съчетахме с една приятна разходка из пролетна Трявна. Разгледахме демонстрациите на учениците от професионалните гимназии по приложни изкуства в „Дните на дърворезбата“:

  • ПГ по каменообработване – с. Кунино
  • НГПИ “ Проф.Венко Колев“ – гр. Троян
  • НГПИ “Свети Лука“ – гр. София
  • НХГ „Димитър Добрович“ – гр. Сливен
  • ПГПИ – гр. Смолян
  • НГПИ „Тревненска школа“ – гр. Трявна.

Разходихме се по чаршията, опитахме прочутата жива бира, подсладихме се с баклава и ореховки, врътнахме и по едно кафе на пясък… Денят мина неусетно и преизпълнени с положителни емоции потеглихме към дома.

Веселото настроение и грамадата впечатления споделяме чрез нашата галерия.

За изложбата на Антон Георгиев

Откриване на изложба на Антон Георгиев в Галерия „Казаков“ гр. Трявна