12.10.2019 г._Световен ден на ходенето

Световен ден на ходенето – най-голямата световна проява за ходене, която се провежда ежегодно в целия свят от 1992 г., когато на 7 юли в Бразилия, под председателството на световноизвестния футболист Пеле по улиците на Рио де Жанейро излизат 250 000 жители на града, между които са вицепрезидентът на САЩ Ал Гор, голямата американска актриса Шърли Маклейн, президентът на ТАФИСА проф. д-р Юрген Палм и други видни личности. Програмата се подпомага от Международния олимпийски комитет, който всяка година финансира проявата в отделни страни. Целта е да се популяризира здравословния начин на живот.
България се включва към световното събитие през 1993 г. А днес с пешеходен поход Плевен ще се присъедини към отбелязването на Световния ден на ходенето. Организатори на проявата са Общината и Българската Асоциация „Спорт за всички”. Началото на събитието бе 9.30 часа от изложбена зала „Илия Бешков“.
Най-ентусиазираните от ПГМЕТ – Плевен стартираха, след като получиха билети за участие в томболата. В приятна компания и неочаквани срещи стигнахме до крайната точка „Панорама Плевенска епопея“.
Там организаторите бяха подготвили изненада с момичетата от фирма „Хербалайф“, които демонстрираха активности за бързо ежедневно раздвижване на фона на приятна музика за здраве и добър тонус.
Много от участниците се включиха под ръководството на инструкторите и се забавляваха. След това разиграха томболата с наградите. Нашият колектив имаше късмет и взе една от наградите. Това личи от щастливите усмивки на късметлиите в томболата. Наградите раздаваше представител на Община Плевен – г-н Венко Николов.