19.02.2020 г._Официално отбелязване на 147 години от обесването на Васил Левски

Днес, 19 февруари 2020 година, обществеността на град Плевен тържествено отбеляза 147-годишнината от героичната гибел на Апостола на свободата.

Своята признателност пред саможертвата на един от най-светлите и чисти образи в националната ни история засвидетелстваха десетки плевенчани и гости на града. Сред тях бяха кметът Георг Спартански и заместниците му, председателят на Общински съвет – Плевен и общински съветници, заместник-областният управител, представители на държавни и местни институции, патриотични организации и културни институти.

Слово за безсмъртното дело на Левски изнесе кметът на Община Плевен. Цветя и венци пред паметника на Апостола на свободата поднесоха много граждани и деца от училищата в Плевен. Ученици от осми клас поднесоха букет от името на ПГ по механоелектротехника, с който засвидетелстваха почитта към делото и саможертвата на Апостола.

Активно участие в тържествата взеха и участниците в клуб „Млад възрожденец“ към Общоградско средношколско общежитие – Плевен – Кристиян Македонски и Велизар Иванов от VIIIа клас, и Николай Начков от Xб клас.