„По Коледа чудесата се случват“

Старт на благотворителната Коледна кампания на ПГМЕТ-Плевен

Показателна беше за нас миналата коледа на 2019 година. Директора на ПГМЕТ-Плевен, инж. Цветелина Стойкова, взе участие в инициативата на Ротари клуб Плевен Центрум на благотворителна вечер „Да се научим да живеем заедно, да се научим да живеем с другите“. Дарените средства бяха предвидени за специализиран автобус за Център за специална образователна подкрепа „Петко Рачев Славейков“ – Плевен. Закупения от Германия автобус е е с вградена фабрична електрическа рампа за деца в инвалидни колички, като с него могат да се превозват три деца с колички и придружители. С него ежедневието и работата на колегите с децата значително ще бъде улеснено.
Сега ние помагаме за неговото опазване и съхранение, за да е в добро експлоатационно състояние.
Чрез Коледния ни благотворителен базар 2019 г. организиран и подготвен от двата клуба Занимания по интереси с ръководители Цветанка Манолова и Наташа Басарова бяха събрани средства и подпомогнати ученици от ПГМЕТ – Плевен в затруднено положение, както и техните семейства.
Тази година 2020 г. нашата кауза е да се включим в кампанията, която стартира Ротари клуб „Плевен Центрум“, за събиране на средства за оборудване на център за извличане на кръвна плазма в Районен център за трансфузионна хематология, Плевен.
Президента на Ротори клуб, Николай Савов, с който нашето училище поддържа дългогодишни добри партньорски взаимотношения и ни помага в обучението на наши ученици по специалности Компютърна техника и технологии и Системен програмист, призова хората, решили да даряват по тяхната кауза, да го правят. Всеки лев ще е нужен, тъй като в бъдеще ще трябва да се купуват консумативи.
И като продължение на традициите ни отново подготвяме Коледен благотворителен базар 2020 г. Със събраните средства ще бъдат подпомогнати наши възпитаници и техните семейства в нужда.