Да се движим безопасно

Това е мотото на групата за извънкласна дейност „Занимания по интереси“ при ПГМЕТ – Плевен с ръководител Пламен Андреев. Учениците придобиха знания и умения за безопасно движение, като проявиха интерес към правилата и знаците, които трябва да се спазват от участниците в движението по пътищата. Посетиха фирма за обучение на водачи на МПС, както и сектор регистрация на автомобили в КАТ – Плевен. Началникът на отдел регистрации Митко Иванов демонстрира заедно с екипа си уреди за измерване на необходимите параметри при регистрация и годишен технически преглед на автомобил.
Момчетата зададоха своите въпроси относно обслужваните системи на ППС-тата от водача и обогатиха своите познания като бъдещи водачи.
Накрая на обучението ръководителя подари емоции и преживяване на участниците в групата. Всеки направи опит за управление на МПС при посещение на учебен полигон за любители водачи.
Разделиха се с увереност, че знаят повече и са подготвени, как да се движат безопасно като участници в движението по пътищата.
Осъзнаха, че поведението ни е важно и да опазим живота на пътя е отговорност на всички нас!