Публични изяви по Проект „Твоят час“

Последно занятие за клуб по математика ''Искам да знам повече''
22.06.2018, петък
Публична изява на клуб по математика „Искам да знам повече“ с ръководител г-жа Цветанка Манолова
Успешно приключване на дейността на клуба по математика „Искам да знам повече“ в ПГМЕТ – Плевен с ръководител г-жа Цветанка Манолова. Всеки член на клуба получи паметна грамота за участие. Разделяме се с убедеността, че сме обогатили знанията си по математика, придобили сме навици за логическо мислене и решаване на задачи. Надяваме се наесен отново да сме заедно и да вървим през предизвикателствата на точната наука. Весело лято, мили деца!


На финала на учебната 2017/2018 година
22.06.2018, петък
Публична изява на клуб по математика „Искам да знам повече“ с ръководител г-жа Цветанка Манолова
След една успешна и наситена с нови знания и умения в областта на математиката година учениците от клуба по математика „Искам да знам повече“ направиха малка изложба на постери, свързани с велики математици и техните открития, а също така с помощни материали за часовете по математика, изработени от тях.
Галерия
Да съчетаем полезното с приятното...
21.06.2018, четвъртък
Публична изява на клуб „Приятели на Русия“ и клуб „Граждански инициативи“
Едно ползотворно и много приятно пътуване на клуб „Приятели на Русия” ( ръководител Елка Цочева) и клуб „Граждански инициативи” (ръководител Галя Петрова) по проект „Твоят час” в ПГ по механоелектротехника – Плевен с привкус на история и национална идентичност, до старопрестолния Царевград – Търнов.
Снимките са любителски и са от крепостта Царевец, музея на восъчните фигури и …… просто прекрасни Търновски пейзажи.
Галерия
Свети Свети Кирил и Методий...
11.05.2018, петък
Празнично издание на клуб „Училищен вестник“ с ръководител инж. Милена Абрашева

Отново бяхме изненадани с цветното издание на клуба по повод 11 май – патронния празник на гимназията и празничното изпращане на випуск ‘2018  🙂
Галерия
Коледен базар

14-21.12.2017 г.
Публична изява на клуб „Арт“ с ръководител г-жа Борислава Коджабашева
В дните преди Рождество Христово учениците от клуб „Арт“ по проект „Твоят час“ в Професионална гимназия по механоелектротехника – Плевен организираха КОЛЕДЕН БАЗАР.
Арт продуктите, които са изработени от техните сръчни ръце, бяха предложени на училищната общност за коледни подаръци. Учениците, учителите и служителите от гимназията проявиха интерес към коледната изненада на „Арт“ клуба и с ентусиазъм и много настроение закупиха част от сувенирите.
Събраната сума от продажбата на изработените сувенири ще бъде дарена на ученик от ПГМЕТ – Плевен, който е в неравностойно социално положение. Решението за даряването на сумата е взето с консенсус от участниците в „Арт“ клуба.
Галерия

СВЕТОВНА СЕДМИЦА НА ЧЕТЕНЕТО И СВЕТЪТ НА КНИГАТА В ПГ ПО МЕХАНОЕЛЕКТРОТЕХНИКА ПЛЕВЕН
14.12.2017 г., четвъртък
Публична изява на клуб „Млад поет“ с ръководител г-жа Наташа Басарова и Клуб „Граждански инициативи“ с ръководител г-жа Галя Петрова
Гимназията ни стана част от света на книгата. Учениците от IX „б”, X „б” и XI „б” класове получиха своя подарък от писателя Хорхе Букай, който им поднесе разказа „Хуан Безкракия” и неговия неочакван, но силно въздействащ финал. Размислите и кратките дискусии ни накараха да се замислим за равнопоставеността и изравняването; за приспособимостта и примирението. За четенето и институциите, които предлагат тази услуга на младите хора; за вкуса на времето, който се усеща в архивната книга; за нейното съхраняване и възможността да я докоснеш, но и за модерността, която предлагат библиотеките. Това са все въпроси, до чиито отговори се докоснаха учениците от клуб „Млад поет” и клуб „Граждански инициативи”, при посещението на РБ „Христо Смирненски”- Плевен. Да отидеш на екскурзия и то къде….. в света на книгите. Преминаването през различните зали и читални, книгохранилища и кампоси, звукозаписно студио и контейнер за книги, та чак до машината за почистване на книги, учениците се чувстваха (както сами споделиха) като герои от минисериала на Джонатан Фрейкс – „Библиотекаря”. Докосването до издания от XIX в. и уникални мини издания, ще оставят траен спомен у „екскурзиантите”. Едно е сигурно – във века на високите технологии, книгата спечели нови почитатели, а учениците – нов приятел.
Галерия

С аромат на Коледа...
14.12.2017, четвъртък
Коледно издание на клуб „Училищен вестник“ с ръководител инж. Милена Абрашева

Една приятна цветна изненада, изпълнена с духа на Коледа и аромата на бабините манджи, а за финал – щипка канела и много настроение 🙂
Галерия