Съобщение

Уважаеми ученици и родители,

Във връзка със заповед № РД-01-20/15. 01. 2021 г.на Министъра на здравеопазването и писмо на МОН от 18. 01. 2021 г. се разрешава присъственото провеждане на практически часове, които не могат ефективно да се осъществяват в електронна среда.
Подробна информация за организираното практическо обучение, учениците ще получат от класните ръководители и учителите по практика.

Осигуряване на съвременна образователна среда

За осигуряване на качествено професионално образование, като фактор за подготовка на конкурентоспособна и адаптивна работна сила, е необходима модерна образователна среда с обновено специализирано оборудване.
За създаване на модернизирано обучение е нашия коледен подарък, Струг CNC с управление EMCO Concept Turn60. Доставянето му е по Национална програма на МОН „Осигуряване на съвременна образователна среда“.
Престои пристигането и на симулатори, чрез които учениците могат да изпълняват програми, да управляват начина на използване на металорежещите инструменти и да извършват всякакви промени в управлението, точно както биха могли да го правят в реална производствена среда.

 

Съобщение

Уважаеми ученици и родители,

Уведомяваме Ви, че във връзка със Заповед № РД 09-3610/31.12.2020 г. на министъра на образованието и науката, обучението в ПГМЕТ – Плевен за учениците от VIII до XII клас ще се осъществява от разстояние в електронна среда, в периода от 04. 01. 2021 г. до 31. 01. 2021 г.
Призоваваме да следите съобщенията в сайта на ПГМЕТ, фейсбук страницата и в електронния дневник.

Състезание „Стани стипендиант на ЧЕЗ“

На проведеното състезание „Стани стипендиант на ЧЕЗ“ учениците Николай Фучалски и Николай Димитров премериха сили с дванадесотокласници от професионалните гимназии от Западна България, където се обучават бъдещите специалисти по професиите електротехник и електромонтьор.
Целта на ЧЕЗ е да открие и подпомогне талантливите ученици, да ги мотивира да останат и да се развиват в България.
Състезанието се провежда в партньорство с Министерство на образованието и науката и е част от националния график на състезанията и олимпиадите.
На първия от трите кръга, нашите ученици се класират с 53 и 56 точки от максималните 60.

Пожелаваме успех на нашите момчета!

План-прием за 2021/2022 уч.година

Благодарим на всички представители на фирми-партньори, които се присъединихa във видеоконферентна среща, инициирана от ПГМЕТ-Плевен на тема „План-прием за учебната 2021/2022 година“.
Презентация запозна новите и настоящи партньори с водещите проекти на гимназията, с дейността през годината и с настоящата визия за развитие. Инж. Цветелина Стойкова, директор на ПГМЕТ, предложи и разясни специалностите и професиите, върху които да обединим усилия за стратегическото развитие на училището.
Ралица Янева и Невена Дилкова споделиха мнение за отличната подготовка на учениците ни.

Благодарим на всички партньори и вярваме, че дълготрайното ни и ползотворно сътрудничество ще продължи!

„По Коледа чудесата се случват“

Старт на благотворителната Коледна кампания на ПГМЕТ-Плевен

Показателна беше за нас миналата коледа на 2019 година. Директора на ПГМЕТ-Плевен, инж. Цветелина Стойкова, взе участие в инициативата на Ротари клуб Плевен Центрум на благотворителна вечер „Да се научим да живеем заедно, да се научим да живеем с другите“. Дарените средства бяха предвидени за специализиран автобус за Център за специална образователна подкрепа „Петко Рачев Славейков“ – Плевен. Закупения от Германия автобус е е с вградена фабрична електрическа рампа за деца в инвалидни колички, като с него могат да се превозват три деца с колички и придружители. С него ежедневието и работата на колегите с децата значително ще бъде улеснено.
Сега ние помагаме за неговото опазване и съхранение, за да е в добро експлоатационно състояние.
Чрез Коледния ни благотворителен базар 2019 г. организиран и подготвен от двата клуба Занимания по интереси с ръководители Цветанка Манолова и Наташа Басарова бяха събрани средства и подпомогнати ученици от ПГМЕТ – Плевен в затруднено положение, както и техните семейства.
Тази година 2020 г. нашата кауза е да се включим в кампанията, която стартира Ротари клуб „Плевен Центрум“, за събиране на средства за оборудване на център за извличане на кръвна плазма в Районен център за трансфузионна хематология, Плевен.
Президента на Ротори клуб, Николай Савов, с който нашето училище поддържа дългогодишни добри партньорски взаимотношения и ни помага в обучението на наши ученици по специалности Компютърна техника и технологии и Системен програмист, призова хората, решили да даряват по тяхната кауза, да го правят. Всеки лев ще е нужен, тъй като в бъдеще ще трябва да се купуват консумативи.
И като продължение на традициите ни отново подготвяме Коледен благотворителен базар 2020 г. Със събраните средства ще бъдат подпомогнати наши възпитаници и техните семейства в нужда.

Съобщение

Уважаеми ученици и родители,

Уведомяваме Ви, че във връзка със Заповед № РД 09-3457/26.11.2020 г. на Министъра на образованието и науката, обучението в ПГМЕТ – Плевен за учениците от VIII до XII клас ще се осъществява от разстояние в електронна среда, в периода от 30.11.2020 г. до 21.12.2020 г. 
Призоваваме да следите съобщенията в сайта на ПГМЕТ, фейсбук страницата и в електронния дневник.

Интерактивен дисплей в училище

Участвайки в Националната програма „ИКТ в системата на предучилищното и училищното образование“ 2020, ПГМЕТ обогати възможностите си за дигитално обучение. Монтиран бе интерактивен тъч скрийн дисплей Vestel 65 IFX, който има възможност за:

  • леснен и бърз достъп до образователни ресурси за провеждане на интерактивен учебен час;
  • превключване от писането на бележки към навигирането между различни приложения и обратно;
  • създаване на видео или аудио файлове към приложения за обучение или лекционни материали.